Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

MEDIA - Μαριναλέντα, μια κοινότητα 2.645 κατοίκων στην Ανδαλουσία

MEDIA: AYTOI MAΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ? 
Κύριε Πρετεντέρη άξιος ο μισθός σου


1. Ενωσης Συντακτών: κυρίως στα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, οι δημοσιογράφοι λειτουργούν   «ως οιονεί κυβερνητικοί εκπρόσωποι»

2.ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΜΑΣ:

Πόσα πήραν οιτ τηλεστάρς αυτή τη σεζόν.  Πληροφορίες αναφέρουν πως το ποσό των 22.000 το μήνα συμφώνησε η Τατιάνα, 32.000 ευρώ ο Αυτιάς και 35.000 μηνιαίως ο Πρετεντέρης Τους έγινε πάντως μείωση, αφού η Τατιάνα στον ΑΝΤ-1 έπαιρνε 55.000 το μήνα και στο STAR ο Μαλέλης της έδωσε κάτι λιγότερο από τα μισά, 22.000. Ο  Αυτιάς, επί του παρόντος, την έχει γλιτώσει. Ο μισθός που παίρνει από το ALTER, ανέρχεται στα 32 χιλιάρικα το μήνα! Ό,τι πρέπει δηλαδή, για να κλαίει κάθε πρωί, για τη φτωχολογιά...



Ηρθε η ώρα της «4ης ελευθερίας»... .




Μαριναλέντα, μια κοινότητα 2.645 κατοίκων στην Ανδαλουσία

 Η Μαριναλέντα, μια κοινότητα 2.645 κατοίκων στην Ανδαλουσία, δεν έχει ανεργία, δεν έχει αστυνομικούς και τα σπίτια της νοικιάζονται με 15 ευρώ τον μήνα. Ο δήμαρχός της, ο κομμουνιστής Χουάν Μανουέλ Σάντσες Γκορντίγιο, επανεκλέγεται εδώ και 31 χρόνια.
Εδώ και πολλά χρόνια, την εβδομάδα που οι άλλες πόλεις στην Ισπανία γιορτάζουν το Πάσχα, στη Μαριναλέντα γιορτάζουν την ειρήνη. «Ο δήμαρχός τους είναι τρελός», λένε στο γειτονικό χωριό. «Ενώ εμείς οι άλ λοι Ισπανοί κάνουμε θρησκευτικές λιτανείες, εκείνοι κάνουν επί 5 μέρες πάρτι». Πολλοί νέοι από τη Σεβίλλη, τη Γρανάδα, τη Μαδρίτη, πηγαίνουν για να γιορτάσουν με τους χωρικούς της Μαριναλέντας.  
Στη Μαριναλέντα, η στέγαση, η εργασία, ο πολιτισμός, η εκπαίδευση και η υγεία θεωρούνται δικαίωμα. Μια θέση στον παιδικό σταθμό με όλα τα γεύματα κοστίζει 12 ευρώ τον μήνα. Από την άλλη, «εδώ δεν έχουμε χωροφύλακες, θα ήταν μια άχρηστη σπατάλη», λέει ο δήμαρχος.

«Εφαρμόζουμε μια συμμετοχική δημοκρατία, αποφασίζουμε για όλα, από τους φόρους ώς τις δημόσιες δαπάνες, σε μεγάλες συνελεύσεις. Πολλά κεφάλια δίνουν πολλές ιδέες», λέει ο Γκορντίγιο. «Ξέρουμε πως οι άνθρωποι μπορούμε να δουλεύουμε και για άλλες αξίες, όχι αποκλειστικά για το χρήμα».
Τα προϊόντα πωλούνται κυρίως στην Ισπανία. Τα έσοδα του συνεταιρισμού δεν μοιράζονται, αλλά επενδύονται και πάλι στον συνεταιρισμό για να δημιουργηθούν δουλειές. Γι' αυτό στο χωριό δεν υπάρχουν άνεργοι. Ομως ακόμη και σε εποχές που δεν υπάρχουν αρκετές γεωργικές δουλειές για όλους, οι μισθοί καταβάλλονται.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου